Noutăți

 

UNIVERSITATEA POLITEHNICA TIMIŞOARA participă în aceasta perioadă la cercetarea EUROSTUDENT VIII. 

Rugăm studenţii UPT să completeze chestionarul primit pe adresa de e-mail. 

 

Care sunt veniturile medii ale unui student român? Care sunt caracteristicile generale ale unui student care ia bursă? Ce proporție a studenților lucrează în timpul facultății și în ce fel le afectează acest lucru experiența de studiu?  

 

La aceste întrebări și multe altele încercăm să găsim răspunsul în perioada mai-iunie 2023, când are loc o cercetare amplă privind condițiile de viață şi de studiu ale studenților din România, prin intermediul chestionarului EUROSTUDENT VIII. 

 

EUROSTUDENT este o cercetare transnațională care are ca obiectiv principal colectarea de date despre condițiile sociale și economice ale studenților din Europa, în aproximativ 30 de țări. Studenții sunt întrebați despre condițiile lor de viață şi de studiu, bugetul de timp alocat activităților educative, situația pe piața forței de muncă, veniturile și cheltuielile, dar și despre internship-urile și mobilitățile internaționale realizate. Datele naționale sunt apoi centralizate la nivel european și prezentate comparativ. Implementarea națională a studiului este coordonată de Ministerul Educației (ME), prin Unitatea Executivă pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării (UEFISCDI) și Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație – Unitatea de Cercetare în Educație (CNPEE-UCE). 

 

Dacă ești student la licență sau la masterat într-o universitate de stat sau privată, vei primi prin e-mail în această perioadă o invitație pentru a completa chestionarul EUROSTUDENT, pe care te rugăm să nu o ignori, fiind o oportunitate utilă să-ți faci vocea auzită și să oferi decidenților politici informații relevante cu privire la viața de student din România!  

 

Mai multe detalii despre studiu, precum și rezultatele valurilor precedente de implementare, sunt disponibile la adresele http://eurostudent.uefiscdi.ro/, https://www.eurostudent.eu/ și https://database.eurostudent.eu/drm/.  

 

Invitatie: Laboratoare deschise elevilor

Dragi profesori şi elevi,

Facultatea de Chimie Industrială şi Ingineria Mediului din cadrul Universităţii Politehnica Timişoara, organizează programul Laboratoare deschise elevilor.

În cadrul acestui program, sub coordonarea profesorilor de la clasă şi împreună cu colegi din mediul universitar, aveţi posibilitatea de a utiliza baza materială şi infrastructura Facultăţii noastre pentru a le arăta elevilor frumuseţea chimiei şi a-i atrage spre această ştiinţă care ne ajută să înţelegem şi să trasformăm lumea în care trăim.

Programul se adresează tuturor elevilor care studiază chimia (din clasa a VII-a până în clasa a XII-a) şi îşi propune să permită accesul liber al elevilor însoţiţi de un cadru didactic într-unul din laboratoarele Facultăţii noastre, pentru a realiza o parte din experimentele de chimie prezentate în manuale.

Programul se va desfăşura în perioada 20.03 – 15.06.2023 în cele două locaţii ale facultăţii:

Bd. Vasile Pârvan nr. 6 – Chimie Anorganică şi

Str. Carol Telbisz (fostă Bocşei) nr. 6 – Chimie Organică luni în intervalul 10 – 12 (Laborator Tehnologie Chimică Organică) şi vineri în intervalul 9 – 11 şi 12 – 14 (Laborator Chimie Organică).

Pentru o bună organizare vă rugăm să consultaţi lista cu experimente propuse, din care puteţi alege 2 sau 3 experimente de interes, care consideraţi că pot fi efectuate în cele 2 ore. Pentru programări vă rugăm să luaţi legătura cu conf.dr.ing. Lavinia Lupa (email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.; tel: 0762 236 301) sau ş.l.dr.ing. Aniela Pop (email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.; tel: 0723 528 667) pentru Chimie Anorganică, respectiv ş.l.dr.ing. Andra Tămaş (Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.; tel: 0726 229 160) sau ş.l.dr.ing. Iulia Păuşescu (Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.; tel:  0256 404 233) pentru Chimie Organică.

Lista experimente Chimie Anorganică

Lista experimente Chimie Organică

Vă aşteptăm cu drag!

 

FACULTATEA DE CHIMIE INDUSTRIALĂ

ŞI INGINERIA MEDIULUI

Înmânare diplome - promoția 2022 (click descărcare PDF)

Înmânarea diplomelor pentru promoția 2022 - sesiunile iunie, septembrie si februarie 2023, va avea loc în Sala S1 a Facultății de Chimie Industrială și Ingineria Mediului, V. Pârvan nr.6, după următorul program:

21 aprilie 2023 - LICENŢĂ

09.00 – 9,45 – specializarea CEPA si CISOPC

9,45 – 10,15 – specializarea IPMI si ISAPM

21 aprilie 2023 - MASTER 

10,15 – 10,45 – specializarea IMMI si PSOFSN

PRECIZĂRI IMPORTANTE:

Absolvenții cărora li s-au solicitat fotografii pentru diplomă și nu le aduc cu 7 zile înainte de înmânarea programată a diplomelor li se vor putea elibera diplomele după data înmânării.

La înmânarea diplomei, absolvenții trebuie să se prezinte cu actul de identitate (carte de identitate sau pașaport valabile), în original.

Persoanele care au împuternicire notarială, trebuie să o prezinte, împreună cu actul de identitate, în original. Aceasta va fi reținută de către universitate.

Recomandat este să aveți un pix asupra dumneavoastră.

Absolvenții  care au parcurs integral și au promovat modulul psihopedagogic, vor primi și certificatul de absolvire a modulului psihopedagogic.

În vederea optimizării procedurii, vă rugăm ca înainte de a vă prezenta pentru ridicarea diplomei să completați, online, “Chestionarul absolventului”.

Acesta poate fi accesat la adresa: https://forms.office.com/r/Yvr2As0KNG .

Cei care nu pot participa la înmânarea diplomelor la data stabilită, se pot programa după data de 21.04.2023, on-line, la adresa: http://actestudii.upt.ro/

 Rezultate Finale

Felicitări câștigătorilor!

Felicitări tuturor participanților si profesorilor coordonatori. Este reconfortant să constatăm ca există multe persoane implicate în problemele reale. Mult succes în tot ce vă doriți și ne revedem în 2023 !

Decanatul Facultății de Chimie Industrială și Ingineria Mediului Timișoara

 

Facultatea de Chimie Industrialǎ şi Ingineria Mediului prin Departamentul de Chimie Aplicată și Ingineria Compușilor Anorganici și a Mediului din cadrul Universităţii Politehnica Timişoara

împreună cu partenerii săi tradiționali:

TUK Karpat (partener al TUV Thuringen Germania), Agenția Regională pentru Protecția Mediului Timișoara, Primăria Municipiului Timișoara, Aquatim SA, Retim SA, Asociația Generală a Inginerilor din România - Sucursala Timiș și în colaborare cu Liga Studenților Chimiști din Timișoara,

vă invită în ziua de 10 noiembrie 2022, să celebrăm Ziua Mondială a Calității în cadrul Simpozionului on-line CALITATEA – un atu pentru viitor.

În fiecare an, în cea de-a doua zi de joi a lunii noiembrie întreaga lume sărbătorește Ziua Mondială a Calității, data fixată pentru acest an fiind 10 noiembrie 2022. Evenimentul este o ocazie de a focaliza atenția persoanelor, echipelor, organizațiilor non-profit, agenților economici și factorilor de decizie, asupra aspectelor esențiale care vizează îmbunătățirea calității vieții, serviciilor și produselor.

Într-o economie globală, în care succesul depinde în mod obligatoriu de calitate, inovare şi dezvoltare durabilă, Ziua Calităţii este o oportunitate de a sublinia încă o dată importanţa acestor deziderate pentru fiecare organizaţie. Scopul Zilei Mondiale a Calităţii este de a conştientiza importanţa acesteia în jurul nostru şi de a încuraja organizaţiile din întreaga lume să pună accentul pe calitate în drumul spre prosperitate şi creştere economică. Împreună dorim să formăm o echipă unită și complexă al cărei mesaj unitar constă în menținerea și dezvoltarea continuă a calității.

Simpozionul CALITATEA – un atu pentru viitor se adresează elevilor de liceu și gimnaziu, studenților de la ciclurile licență și master, doctoranzilor, cercetătorilor, cadrelor didactice din învățământul preuniversitar și universitar și specialiștilor din mediul economic cu preocupări în tematica evenimentului.

În cadrul manifestării se pot înscrie lucrări originale sau proiecte redactate și elaborate de către:

  • Echipe constituite din maxim 2 elevi (clasele V – XII) coordonaţi de către un cadru didactic (de chimie, ecologie, biologie, fizică sau care predă discipline tehnice și tehnologice în licee și colegii de profil tehnic);
  • Cadre didactice din mediul preuniversitar (maxim 2 autori);
  • Studenți, doctoranzi, cercetători și cadre didactice din mediul universitar;
  • Specialiști și reprezentanți ai mediului economic.

 

Tematica simpozionului CALITATEA – un atu pentru viitor are la bază următoarele subiecte propuse pentru lucrările și proiectele participante: 

  1. Calitatea vieții;
  2. Calitatea mediului;
  3. Calitatea educației;
  4. Calitatea produselor;
  5. Calitatea serviciilor.

Termenul limită pentru înscrierea participanților la CALITATEA – un atu pentru viitor este 7.11.2022, ora 12, dată până la care trebuie completat online formularul de înscriere și încărcat rezumatul lucrării/proiectului (format word, maxim o pagină - conform template-ului existent pe site-ul Facultății de Chimie Industrială și Ingineria Mediului, la Secțiunea NOUTĂȚI), prin accesarea link-ului:

               https://forms.gle/VZg1TqnJiF8nwvEc7   

Detalii suplimentare referitoare la organizarea evenimentului, documentele care trebuie completate și trimise se găsesc pe site-ul Facultății de Chimie Industrială și Ingineria Mediului (http://chim.upt.ro/ro/), la Secțiunea NOUTĂȚI. Rezumatele lucrărilor/ proiectelor, precum și prezentarea acestora, pot fi redactate în limbile română sau engleză. Se vor accepta maxim 3 lucrări elaborate/coordonate de către un cadru didactic.

Lucrările/proiectele elevilor și studenților vor fi jurizate pentru desemnarea celor mai bune prezentări, iar rezultatele jurizării se vor comunica la finalul evenimentului. Lucrările premianților vor fi mediatizate prin postare pe site-ul Facultății de Chimie Industrială și Ingineria Mediului.

Toți participanţii la eveniment vor primi diplome de participare în format electonic. Rezumatele lucrărilor prezentate în cadrul Simpozionului on-line CALITATEA – un atu pentru viitor, vor fi publicate într-un volum identificat prin cod ISSN.

Pentru alte informații și detalii organizatorice vă rugăm să ne contactați pe adresa de email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

 

Descărcare Template rezumate lucrări/proiecte

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tabere 2021 - 2022

Lista solicitanților

 

Eveniment 1 iunie

 

tempobet
Tablet Servisi
izmir escort ankara escort bayan escort izmit escort mersin escort bartın escort yalova escort samsun escort

Manisa escort Tekirdağ escort Isparta escort Afyon escort Çanakkale escort Trabzon escort Van escort Yalova escort Kastamonu escort Kırklareli escort Burdur escort Aksaray escort Kars escort Manavgat escort Adıyaman escort Şanlıurfa escort Adana escort Adapazarı escort Afşin escort Adana mutlu son İstanbul masaj salonu İzmir escort Eskişehir escort Denizli escort