PolySafeFood - ediția a IV-a 7-iunie-2023

 

Rezultate PolySafeFood 2023

 

Felicitari tuturor participanților și profesorilor coordonatori!

 

            Facultatea de Chimie Industrială și Ingineria Mediului din cadrul Universității Politehnica Timișoara organizează Concursul Tinerii și Siguranța Alimentelor, PolySafeFood ediția a IV-a în format online în data de 7 iunie 2023.

            Prin organizarea acestui eveniment, Facultatea de Chimie Industrială și Ingineria Mediului din cadrul Universității Politehnica Timișoara se alătură campaniei de conștientizare a importanței siguranței alimentelor inițiată de Organizația Mondială a Sănătății (World Health Organization-WHO) și Organizația pentru Alimentație și Agricultură (Food and Agriculture Organization-FAO), având ca mesaj „Siguranța alimentelor este responsabilitatea tuturor“ iar ca tema principală în anul 2023 este “Standardele alimentare salvează vieți”.

Concursul „TINERII ȘI SIGURANȚA ALIMENTELOR - PolySafeFood” se adresează elevilor cadrelor didactice din învățământul preuniversitar. Principalele obiective sunt favorizarea unui comportament responsabil al consumatorului, dezvoltarea abilităților de comunicare și colaborare, a gândirii critice și creative, cultivarea interesului pentru domeniul științei alimentelor, cu accent pe chimie, precum și dobândirea de noi cunoștințe. Fiind organizat cu ocazia Zilei Mondiale a Siguranței Alimentelor, prin acest concurs se dorește informarea și implicarea a cât mai multor persoane în diseminarea importanței informațiilor siguranței alimentelor și implicit a acțiunilor și măsurilor care se pot lua la nivel individual pentru a diminua riscurile asociate cu alimentele care nu prezintă siguranță pentru consum.

Tematica pentru elevii claselor  V-VIII

  1. Materii prime sigure pentru alimente sănătoase
  2. Alimente sigure dar și valoroase nutrițional
  3. Informațiile prezentate pe eticheta produselor alimentare și siguranța alimentelor
  4. Aditivi alimentari și ingrediente naturale
  5. Un traseu sigur pentru alimente până la consumator

Tematica pentru elevii claselor  IX-XII

  1. Materii prime sigure pentru alimente sănătoase
  2. Alimente sigure dar și valoroase nutrițional
  3. Standarde și practici pentru siguranța alimentară
  4. Aditivi alimentari și ingrediente naturale
  5. Ambalaje inteligente și sigure

Înscrierea participantilor se va realiza online, iar proiectul (poster A1 în format Power Point)  și video de prezentare (maxim 5 minute) se vor transmite electronic, pe adresa de e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.: în perioada 02.05.2023 – 31.05.2023.

Rezultatele se vor comunica în data de 07.06.2023, online, utilizând platforma Zoom. Link-ul de conectare va fi transmis tuturor participanților și coordonatorilor prin e-mail.

Pentru mai multe detalii vă rugam să consultați Regulamentul Concursului .

 

 


 

 

 

 

 

tempobet
Tablet Servisi