Rezultate AquaSensTim 2024

 

Facultatea de Chimie Industrialǎ şi Ingineria Mediului, Departamentul de Chimie Aplicată și Ingineria Compușilor Anorganici și a Mediului din cadrul Universităţii Politehnica Timişoara alături de partenerii săi :

Aquatim SA, Primăria Municipiului Timișoara - Directia Calitatea Vieții, Fundația Aquademica, Societatea Națională de Știința și Ingineria Mediului, Asociația Generală a Inginerilor din România și Liga Studenților Chimiști din Timișoara, vă invită să sărbătorim în 21-22 martie 2024 - Ziua Mondială a Apei în cadrul Simpozionului APA - ESENȚA VIEȚII (AquaSensTim)ediția a IV-a.

Manifestarea își propune să atragă atenția asupra importanței schimbării modului în care ne raportăm la apă ca esență a vieții în contextul provocărilor datorate accesului la apă sigură la nivel global. Tematica simpozionului este inspirată de mesajul transmis de Organizația Națiunilor Unite pentru Ziua Mondială a Apei 2024Apă pentru pace și se adresează elevilor și studenților, corpului didactic, experților din industria apei și a serviciilor publice, publicului larg, tuturor celor interesați de stimularea interesului și responsabilității pentru protejarea și conservarea resurselor noastre de apă.  

Simpozionul AquaSensTim va fi deschis prin organizarea Workshopului Picătura de știință - APĂ PENTRU PACE – PACE PENTRU APĂ! - care va avea loc în data de 21.03.2024, începând cu ora 12.00, la Facultatea de Chimie Industrialǎ şi Ingineria Mediului, la care sunt invitați să participe elevi, studenți, cadre didactice și specialiști care activează în domeniul apei.

Simpozionul va continua în data de 22 martie a.c., prin organizarea on-line a sesiunilor de comunicari pe tematicile simpozionului, la care pot participa elevi, studenți, cercetători și cadre didactice. Durata unei prezentări va fi de 10 minute.

Tematici simpozion AquaSensTim

  1. Apa - premiză pentru pace sau conflict
  2. Apa ca esență a vieții pașnice și prospere
  3. Apa și microplasticele – pace sau război?

Contribuțiile elevilor și studenților vor fi jurizate pentru desemnarea celor mai bune prezentări, iar rezultatele jurizării se vor comunica la finalul evenimentului. Lucrările premianților vor fi mediatizate on-line.

Rezumatele originale (cu grad de similitudine sub 20% în urma verificării Turnitin), ale lucrărilor prezentate în cadrul Simpozionului AquaSensTim ’24 - APA - ESENȚA VIEȚII vor fi publicate într-un volum special al Revistei Aquademica.

Înregistrarea se face prin completarea formularului accesibil la link-ul: https://forms.gle/7k51H8Uo3d8fYAVQ9, până la data de 18.03.2024.

Programul complet al evenimentului va fi disponibil pe site-ul Facultății de Chimie Industrialǎ şi Ingineria Mediului, www.chim.upt.ro.

Vă așteptăm cu drag în 21-22 martie la evenimentul nostru dedicat celei mai de preț resurse a planetei.

Invitație AquaSensTim ed. a IV-a, 2024     

 

 

 

tempobet
Tablet Servisi