Facultatea de Chimie Industrialǎ şi Ingineria Mediului din cadrul Universităţii Politehnica Timişoara, împreună cu Primăria Municipiului Timișoara prin Direcția de Mediu au plăcerea de a vă invita la Concursul Naţional de Idei „ ENVIRONMENTAL PROTECTION – SMART AND SUSTAINABLE GENERATION” (ediţia a III-a), care va avea loc în data de 06 aprilie 2019, la sediul facultăţii, Bv. Vasile Pârvan, nr. 6, Timişoara.
        Concursul Naţional de Idei „ENVIRONMENTAL PROTECTION – SMART AND SUSTAINABLE GENERATION” este un eveniment important, care oferă o ocazie excepţională elevilor de liceu şi profesorilor coordonatori, de a prezenta lucrări cu tema: „Idei şi soluţii inteligente si sustenabile privind soluţionarea unor probleme în domeniul protecţiei mediului”.
       Concursul Național de Idei „ENVIRONMENTAL PROTECTION – SMART AND SUSTAINABLE GENERATION” va reuni elevi, profesori de ecologie, biologie, chimie, fizică şi de specialitate din licee, reprezentanţi ai inspectoratelor şcolare, profesori din cadrul Facultăţii de Chimie Industrialǎ şi Ingineria Mediului şi reprezentanţi ai sponsorilor concursului.
       

        Concursul este integrat în cadrul manifestarii : "Politehnica Timisoara - un pas spre viitorul tău !" (editia a VI-a).

        Principalele subiecte propuse sunt:
1. Tehnologii nepoluante;
2. Managementul, procesarea şi valorificarea deşeurilor;
3. Tratarea si epurarea apei;
4. Purificarea gazelor şi eliminarea mirosurilor;
5. Monitorizarea parametrilor de mediu, sisteme/senzori de mǎsurare a poluanţilor;
6. Producerea, stocarea şi utilizarea hidrogenului;
7. Surse electrochimice moderne (pile de combustie, acumulatori, baterii);
8. Coroziune/protectie anticorozivă;
9. Utilizarea energiei solare;
10. “Chimia verde”;
11. Reducerea consumurilor de apǎ, energie şi materii prime;
12. Conservarea biodiversitǎţii;
13. Bioenergie: biogaz, biodiesel, bioetanol, biomasǎ;
14. Biotehnologii.

          Regulamentul Concursului Național de Idei „ENVIRONMENTAL PROTECTION – SMART AND SUSTAINABLE GENERATION” este accesibil AICI.

         Pe durata manifestării, participanții vor beneficia de cazare și masă gratuită. Pentru participanții din județele Arad, Bihor, Caraș Severin, Gorj, Mehedinți, Hunedoara se va organiza transportul cu autocarul.

          Termene limită pentru:
       • Înscrierea echipelor participante (formular de înscriere) și transmiterea lucrării, în format electronic (Power Point), pe adresa de e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.: 21.03.2019;
       • Selecţia propunerilor pentru etapa finală: 25.03.2019;
       • Finala concursului (se va desfăşura la Timişoara): 06.04.2019.

      
          Elevii care vor obţine la Concursul Național de Idei „ENVIRONMENTAL PROTECTION – SMART AND SUSTAINABLE GENERATION” locurile I, II sau III vor fi admişi în Universitatea Politehnica Timişoara, la Facultatea de Chimie Industrialǎ şi Ingineria Mediului, domeniul Ingineria Mediului fără concurs de admitere.


          Tuturor participanţilor la concurs li se vor înmâna diplome de participare. Rezumatul lucrărilor (aproximativ 1 pagină) prezentate în cadrul Concursului Naţional de Idei „ ENVIRONMENTAL PROTECTION – SMART AND SUSTAINABLE GENERATION” va fi publicat în format în electronic (pe CD).
Lucrările premianților vor fi mediatizate prin postare pe site-ul Primăriei Municipiului Timişoara prin Direcția de Mediu.